TABELL Traditioner - OCH TABELL TIMES i Andalusien

Här kommer lite om spansk TABELL traditioner och etikett när man äter ute på TYPISKA svassa Malaga restauranger.

Äta gånger i Spanien - äta gånger i Malaga stad

I Málaga, som i resten av Spanien håller sig till sin spisetraditioner..og därmed också dess måltider och de varierar något från Norden.

Middagsmålet, att måltid vid middagstid, äta mellan klockan 14 och 15. Meningen!

Halv fyra är mycket sent att äta middag, eller "almuerzo" i Andalusien, och även om det är bekvämt att komma runt bilen i Malaga bör ta hänsyn till detta när man planerar resan till Malaga i bilen.

Så kanske i sällskap med barn och måste äta lunch på svassa restauranger i Malaga, är det värt att komma ihåg att du de flesta restauranger inte har maten klar förrän tidi 13.30 och ofta stänger köket vid ca 16-16 30 då kan det vara mycket svårt att hitta en plats och äta en anständig mältat mat tills återupptas klockan 20:00 på kvällen.

Om inte det måste vara något "fast food".

Men det finns lyckligtvis några tapasbarer i Malaga och kaféer i Malaga som serverar mat hela dagen.

Etikett när man äter ute i Malaga

När väl inställd på bordet kommer först att bli tillfrågad vad de vill dricka - "? De beber" på spanska

Regel nummer ett: Det är väldigt dålig form låt servitören stå och vänta om inte kan bestämma dig!

Så max 8-10 sekunder ... annars är det normalt att lämna servitören du tänka lite, och inte återvänder förrän efter ett par minuter!

Och där kursen är nu viktigt att inte synas otålig!

Tips för bra start varje gång på spanska restauranger i Malaga: Tänk på vad du vill dricka i förväg ... :)

 

Dessa tradition-måltider gäller även de många strandrestauranger i Malaga ligger i en rad på första raden intill vattnet, även kallad "chiringuitos".

De många chiringuitos i Malaga (fiskrestauranger) som Malaga är känd och som är direkt ner på stränderna, kan du ofta välja till hands, eller med fötterna i sanden ...

Lyckligtvis finns det också några tapasbarer i Malaga och kaféer i Malaga gamla stan som serverar mat hela dagen, men du bör inte förvänta sig att allt som glimmar är guld!