KÄNDA vinodlare i Malaga stad

Vin i Malaga - Moscatel vin Malaga

De söta Moscatel viner i Malaga serveras vanligtvis ganska cool.

Många restauranger och vinkällare erbjuder lokala sherry-liknande viner från Malaga regionen, varav den mest kända är Moscatelvinen; ett vin som framställs från druvsorten med samma namn, Moscatel.

Stora delar av denna produktion av MOSCATAL VIN förekommer i många små städer Axarquia regionen, öster om Malaga, där varje by har sin egen vin, var och en med sitt ursprungliga egenskaper.

VIN Pubar MALAGA CENTRE

Flera av Málaga vin bodegaer historia går tillbaka mer än 100 år och har en rik tradition.

Två av de mest anmärkningsvärda bodegorna är "Antigua Casa del la Guardia", som ligger på ett hörn bredvid Alameda, cirka 200 meter från Calle Larios och Hans Christian Andersen staty, där vin serveras i små, typisk glas direkt från stora fat, och där alla regionens söta druvsorter kan köpas för att ta hem.

Antigua Casa de Guardia
Kom ihåg att ta med din egen flaska om du vill köpa direkt från tunnan ... :)

En annan av er är gamla och välkända matsalar är "El Pimpi" ligger på Calle Granada, en av de viktigaste gatorna i Málagas gamla stadsdel.

Bakre ingången från den andra sidan till El Pimpi största rum har nu en stor terrass som serverar Malaga vin och typiska tillfälliga snacks och tapas i det fria.

Det ligger på det nyrenoverade utrymmet framför utgrävningen av den romerska teatern "El Anfiteatro" vid foten av Alcazaba fästning ... en vacker syn att sitta och njuta av när man dricker en kall muscatel vin i Malaga.