Parkering af bil i Malaga centrum

Du parkerer let bil i Malaga, og det sikreste er altid et parkeringhus som f.eks.  P - Plaza du la Marina – dette koster stort set det samme som at parkere på gaden hvor næsten alt er markeret med blå linier, hvilket også betyder betaling per Parkometer, så det er altid:

  • Blå linie, parkometer - hvid linie, gratis!

Der er mange parkeringshuse i Malaga som normalt har ledige pladser, og skiltningen er god.

Turen til Malaga i bil tager cirke 15 minutter fra Malaga lufthavn og bil i Malaga kan lejes gennem MALAGABIL som tilbyder alt inklusiv biludlejning i Malaga lufthavn.

Parkering i Malaga by

Hele den indre og gamle bydel af Malaga by kan bekvemt besøges til fods uanset i hvilket parkeringshus, du parkerer.

Vi anbefaler derfor at perkere bil i Malaga i følgende parkeringhuse: P – Plaza du la Merced, P- Cervantes eller P-Plaza du La Marina, hvor man normalt altid finder ledige pladser til at parkere sin bil i Malaga.

Husk ikke at efterlade personlige genstande i bilen som kunne friste og lede til indbrud i lejebilen...HUSK at leje bil i Malaga gennem MALAGABIL, hvor du altid er dækket af fuld forsikring uden selvrisiko, uden depositum og uden betaling for brændstof.

God fornøjelse...

Leje bil i Malaga – en tur til Malaga centrum

Malaga by er stadig, den dag i dag, en spændende og kulturhisorisk by at besøge, med mange seværdigheder som gør at den skiller sig ud fra andre større byer i Andalusien og syd Spanien.

Lejer man bil i Malaga lufthavn tager det, alt efter tidspunketet på dagen, imellem 15 og 20 minutter at køre ind til centrum af byen – vi anbefaler at køre ind af N340 og tage første afkørsel mod "Puerto" hvorved man kommer ind i Malaga centrum helt fra den vestlige ende af byen, langs den nye strandvej som hedder "El Paseo Maritimo".

Denne vej ind i Malaga by giver et godt intryk af det lokale, og havet på højre hånd er altid en god reference når man senere skal tilbage, er man ikke vandt til at køre bil i Malaga.

Læg mærke til området cirka 500 meter før havnen, ved Parken som kommer på venstre hånd - her ligger der et godt spise område med en del TYPISKE SPANSKE RESTAURANTER I MALAGA hvor du kan spise rigtig Spansk med til lokal pris.

Alcazaba Borgen - Seværdigheder Malaga

En majestætisk Maurisk borg fra 700 tallet. Den er blevet bygget om over flere gange i forskellige perioder af Malaga´s historie.

Af arkæologiske seværdigheder kommer Alcazaba Borgen højest på listen – en prægtig maurisk borg fra forgangne tider som vidner om maurernes stortid i Al Andalus, Andalusiens oprindelige navn.

Den nuværende bygning er FAN.TAS.TISK.

Entre er billig og det er et yderst børnevenligt sted at besøge hvor børnene kan få "løbet af" så meget som de vil.

Masser af steder man kan sætte sig - du kan tage 100 billeder af Alcazaba stadig uden at kede dig.

Et oplagt sted hvis man vil spise billigt i Malaga, måske en take away PAPONAZO (bagt kartoffel med fyld) eller medbragt madpakke i Malaga.

Der hersker en dejlig inde i Alcazaba og du kan nemt booke en guided tur...spørg i Turistinformationen i Malaga som ligger lige rund om hjørnet under det store træ...:)

Af arkæologiske seværdigheder kommer Alcazaba Borgen højest på listen – en prægtig maurisk borg fra forgangne tider som vidner om maurernes stortid i Al Andalus,

Skal du besøge alcazaba i Malaga parkerer du lettest i P - Plaza du La Merced

El Castillo du Gibralfaro  i Malaga centrum

Fra Alcazaba borgen´s indgang nær TURISTINFORMATIONEN kan man gå rundt udenpå, på den lille snævre gangvej, videre op og rundt langs den smukke sti til El Gibralfaro Borgen som ligger i forlængelse af Alcazaba borgen.

Gå turen tager en god halv time - husk at købe vand med til turen, der er sol til sent på eftermiddagen....:)

El Castillo du Gibralfaro kan også nås med den guidede "stå på - stå af" turistbus som har holdepladser mange steder i centrum.

Et smukt og historisk "Parador" hotel med fantastisk udsigt over middelhavet og en udsøgt gourmet restaurant, ligger heroppe ved siden af El Gibralfaro.

Jo, Malaga´s historiske centrum har meget at byde på og er besøget værd...

book billig billeje Malaga lufthavn i dag og besøg Malaga centrum nemt og bekvemt.

 

Museer i Malaga by

FUNDACION PICASSO MALAGA BY

Du finder fundacion Picasso, Pablo Picassos fødessted, midt i Malaga centrum.

Adressen er:

FUNCADION PICASSO

MUSEO CASA NATAL

PLAZA DEL A MERCED, 15

29012 MALAGA

MUSEO CARMEN THYSSEN MALAGA

Plaza Carmen Thyssen
Calle Compañia 10
29008 Malaga


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Spise traditioner – og spisetider i Andalusien

Her kommer lidt om SPANSKE SPISETRADITIONER samt etikette når man spiser ude på TYPISK SPANKE restauranter i Malaga.

Spisetider i Spanien - spise tider i Malaga by

I Malaga, ligesom i resten af Spanien holder man sine spisetraditioner..og dermed også sine spisetider, og de varierer en del fra de nordiske.

Middagsmåltidet, dvs måltidet midt på dagen,  spises mellem klokken 14 og 15. Punktum!

Halv fire er meget sent at spise til middag, eller "almuerzo", i Andalusien, og selv om det er bekvemt at komme rundt i lejebil i Malaga, skal man tage dette med i betragtning ved planlægningen af turen til Malaga i lejebil.

Så er man måske i selskab med børn og skal spise frokost på spanke restauranter i Malaga Centrum, er det værd at huske på at du fleste restauranter ikke har maden klar før tidligst klokken 13:30 og at de ofte lukker køkkenet omkring klokken 16 – 16:30 hvorefter det kan være meget svært at finde et sted og spise et ordentligt målted mad, indtil der igen åbnes ved 20:00 tiden om aftenen.

Hvis ikke det skal være noget "hurtig mad".

Der er dog heldigvis en del tapas barer i Malaga og cafeér i Malaga som serverer mad hele dagen.

Etikette når du spiser ude i Malaga

Når i vel er sat til bords vil først blive spurgt om, hvad i ønsker at drikke - på Spansk "de beber?"

Regel nummer et: Det er meget dårlig stil at lade tjeneren stå og vente hvis i ikke kan bestemme jer!

Altså maks 8-10 sekunder...ellers er det normalt at tjeneren lader jer tænke lidt, og ikke vender tilbage før efter nogle minutter!

Og hvor det selvfølgelig nu er vigtigt ikke at vise sig utålmodig!

Tip til god start HVER GANG på Spanske restauranter i Malaga: Tænk over hvad i gerne vil drikke i forvejen...:)

 

Disse traditionstro spisetider gælder også på de mange strand restauranter i Malaga som ligger på række i første linie ud til vandet, også kaldet "chiringuitos".

De mange chiringuitos i Malaga (fiskerestauranter) som Malaga er kendt for, og som ligger direkte nede på strandene, kan man ofte vælge imellem at side inde, eller med fødderne i sandet...

Der er heldigvis også en del tapas barer i Malaga og cafeér i Malaga gamle bydel som serverer mad hele dagen, men du skal ikke regne med at alt som skinner er guld!

GODE RESTAURANTER I MALAGA BY

Her er et par gode og sikre tips til restauranter i Malaga:

La Plaza ligger lige på Plaza de la Merced, Malagas største plads, og har et dejligt varieret menukort.

Det er IKKE en typisk spansk restaurant, med nærmere et spanks inpireret internationalt menukort.

Sol på teressen hele dagen...:)

 

 

Spis unikt og billigt i Malaga...

...spis en PAPONAZO...eller på Dansk Bagt kartoffel med diverse fyld efter smag.

Der ligger mange spisesteder i Malaga hvor der serveres Paponazo - den klassiske ligger i C/Granada.

Konceptet er en KÆMPE bagt kartoffel med fyld efter smalg og behag (lidt alla forskellige typer Pizza), og med forskellige sovse.

Billigt og en super spise, også til børnene...nem take away, og plaza de La Merced ligger kun 200 meter længere oppe hvor der er bænke.

Spis blandt SPANIERE i Malaga

Vil du prøve at sidde og spise traditionel spansk mad i Malaga på en traditional spansk restaurant i Malaga, udelukkende i blandt Spaniere, kan vi anbefale at køre 3-5 minutter langs kystvejen, forbi havnen, i retning lufthavnen.

Kør til højre ved lyskrydset, ved den 5-7 meter høje statue af en mand som trækker sin båd ind. Dette er spise gaden!

På den paralelle gade som ligger rundt til højre ud til Parque de Huelin, som du er kørt forbi på højre hånd, ligger der også en række "meson" er og restauranter. Næsten ALT er TYPISK Spansk og til Spanske priser.

Restauranter som hedder noget med "Meson" sådan og sådan, spises der a la carte, med vinkort og normalt til meget høj standard. Det er ikke her du skal spørge efter en tre retters menu kaldet "menu del dia" til 7-8 €.

Dette er et nyere "spise kvarter" hvor du kan spise til lokale priser.

På disse to paralelle gader lige efter parken finder vi altså kun TYPISKE SPANSKE restauranter i Malaga - plus et par tapas  barer, freidurias - d.v.s. fiskerestaturanter, argentinske og flere restauranter som f.eks:

Chup y Tira - som med sine store menukort med faste priser på facaden, gør det nemt at se hvad det hele koster.

Billig billeje Malaga

Malaga by - smilets og livsglædens by

Blandt alle de andalusiske byer i sydspanien, har Malaga by fra gammel tid altid haft et smilets og glædens kendetegn, noget som var alment kendt i hele Andalusien.

Et gammelt ordsprog sagde, at havde man sorger af den ene eller den anden art, skulle man bare tage en uges tid til Malaga.. så ville alle sorger snart være glemt.

Ja, sådan var det i gammel tid i Malaga by...

...og om end i mindre udstrækning, mærker man stadig denne gæstfrihed blandt den lokale befolkning, kører man en tur i bil i Malaga, for at besøge du mange kulturhistoriske seværdigheder i Malaga centrum.

Til vidne om lokalbefolknings gode sans for livsglæde og hospitalitet, står også den store sande digter og hele Skandinaviens stolthed, Hr. Hans Christian Andersen´s egne udsagn, kun få timer efter hans ankomst til Malaga centrum i året 1862:

"Malaga, dejlige by..her bliver jeg hjemme"

Til minde om Hr. Andersens besøg i Malaga, står der en bronzestatue af vor tids store sande digter, opført på Plaza du la Marina i året 2005, i anledning af det som ville have været den sande digters 200 års fødselsdag, kun få meter fra gågaden, Calle Larios og Plazas de la Marina.

Yderligere skildringer og beskrivelser om Malaga og Spanien af poesiens fugl fønix (ikke sandt), kan på det varmeste anbefales, og findes at læse i bogen "I Spanien", under kapitelet "Malaga".

Leje bil i Malaga – en tur til Malaga

At leje bil i Malaga har mange fordele når man skal på ferie i Andalusien, og en tur I bil til Malaga centrum kan altid anbefales som en omvækslende og interresant tur med noget for hele familien.

Hvor kan man spise billigt i Malaga?

Kendte vinbodegaer i Malaga by

Vin i Malaga - Moscatel Vin Malaga

De søde Moscatel vine i Malaga serveres normalt ganske køligt.

Der ligger mange restauranter og vin bodegaer som tilbyder de lokale sherry lignende vine fra Malagaegnen, hvoraf den mest kendte er Moscatelvinen; en vin som fremstilles af druesorten af samme navn, Moscatel.

Store dele af denne produktion af MOSCATAL VIN sker i mange små byer Axarquia området, øst for Malaga, hvor hver Landsby har sin egen vin, hver med sin karaktaristika.

Vin bodegaer i Malaga Centrum

Flere af Malaga´s vin bodegaer´s historie går mere end 100 år tilbage, og har en rig tradition bag sig.

To af de mest nævneværdige bodegaer er "Antigua Casa del la Guardia", som ligger på et hjørne ud til Alameda, cirka 200 meter fra Calle Larios og H. C. Andersen statuen , hvor vinen servers i mindre, typiske glas, direkte fra store tønder, og hvor alle regionens søde vinsorter kan købes med hjem.

Husk selv at medbringe flaske hvis du vil købe direkte fra tønden...:)

Et andet af du gamle og kendte vinsteder er "El Pimpi" som ligger i Calle Granada, en af hovedgaderne i Malagas gamle bydel.

Bagindgangen fra den anden side til El Pimpi´s største lokale har nu fået en store terasse hvor der serveres Malaga vin og typiske småanretninger og tapas under åben himmel.

Den ligger på den nyrenoverede plads foran udgravningen af de romerske teater "El Anfiteatro" ved foden af Alcazaba Borgen...et skønt syn at sidde og nyde medens man drikker en kølig Moscatel vin i Malaga Centrum.

Copyright 2010 MALAGABIL - All rights reserved | info @ malagabil . com | Generelle Lejebetingelser | Kontakt